Ajutor de deces sau inmormantare – asa se numeste suma de bani pe care statul o deconteaza familiei indoliate, la decesul unei rude, asigurata, pensionara. Pentru a intra in posesia acestuia, rudele trebuie sa inainteze un dosar cu acte doveditoare cererii. Poate fi acordat sotului/sotiei, copiilor, parintilor, curatorilor sau tutorilor.

Trebuie spus ca acesti bani sunt decontati in termen de 3 zile maximum de la depunerea dosarului. Asta inseamna ca va puteti incadra in cele 3 zile pana la inmormantare. Doar ca, asa cum prevede legea, trebuie sa faceti dovada unor cheltuieli partiale pentru a putea primi acel ajutor. Asta inseamna ca trebuie sa cheltuiti din resurse proprii pana cand veti intra in posesia acestui ajutor. De aceea, pachetele funerare platite pe baza de talon de pensie sunt ca si o necesitate pentru unii, ce ii scapa de stresul financiar cel putin pentru achizitiile de baza – sicriu, cruce, coroana sau alte accesorii.

Ajutor de deces 2019

Exista diferente de sume, in functie de cazul fiecaruia. Conform legii in vigoare, modificata ultima data in martie 2019, ajutorul de deces se acorda in cuantum de:

  • 163 in cazul pensionarilor sau asiguratilor.
  • 582 in cazul decesului unui membru din familia asiguratului sau al pensionarului.

Aceste sume se platesc integral, in numerar, uneori chiar in aceeasi zi cu depunerea cererii, in functie de numarului de cereri al zilei si de banii disponibili in unitate.

Pachete funerare tip Talon de pensie

In ajutorul familiilor indoliate venim cu pachete funerare tip talon de pensie. Acestea se refera la prezentarea ultimului talon de pensie al defunctului, pe baza caruia puteti deconta direct in agentia noastra serviciile funerare. Acest lucru va ajuta sa depasiti un impas care va streseaza – nu veti astepta decontarea, nu veti intarzia cu organizarea sau nu va trebui sa va imprumutati de bani.

Rarox pune la dispozitie mai multe tipuri de pachete funerare de acest gen. Cu mici diferente, toate acestea includ:

  • Sicriul complet dotat – in completare trebuie doar sa prezentati agentului de pompe funebre imbracamintea si incaltamintea defunctului, precum si alte accesorii funerare dupa cum doriti.
  • Crucea inscriptionata – asa cum se obisnuieste, cu numele si data de nastere si cea a decesului.
  • Transportul defunctului.
  • Coroana si alte accesorii.
  • Constatarea decesului, imbalsamare, in unele cazuri chiar si consiliere pentru a obtine actele necesare inmormantarii, inclusiv certificatul de deces.

Cum alegeti serviciile funerare dorite

Am creat astfel de pachete de servicii pentru a intampina publicul cu nevoile pe care le are in astfel de momente. In cele mai multe dintre cazuri achitarea pe baza de talon de pensie a fost una dintre cele mai apreciate abordari.

Aparte de strictul necesar, luati in considerare:

  • Transportul si manipularea. Este nevoie de forta fizica si nu numai de o singura persoana care sa se poata ocupa de manipularea defunctului si al sicriului. Practic, transportul si manipularea sunt servicii ce depind unul de altul.
  • Dotarea sicriului, acesta avand nevoie de orar, de lenjerie, perna inclusa, voal alb de asemenea si de cuiele la sistemul de inchidere, de preferat cu manere, acestea fiind utile la manipulare si transport.
  • Accesoriile funerare sunt detalii, necesare la momentul oportun. Daca nu sunteti genul minutios, preferati sa solicitati ajutor de la agentii de pompe funebre. La Rarox veti gasi de asemenea doliu, icoane, batiste, prosoape, felinare, candele si multe altele.

 

Atentie! Nu asteptati data urmatoarei penisii. Ultimul talon de pensie al defunctului pensionar, cand acesta era in viata, este cel important. Consultati un agent de pompe funebre Rarox si solicitati informatiile dorite.

Categorii: Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *