Este in legea firii si a naturii ca parintii sa fie ingropati de copii si nu invers. Este absolut cutremurator ca un parinte sa asiste la inhumarea propriului copil si poate cu atat mai mult, cu cat acesta are o varsta frageda. Ultimul lucru material si concret ce poate fi facut este de a organiza evenimentul funerar cum se cuvine, pentru linistea sufletului copilului si spre multumirea sufleteasca a parintilor.

Cu ce difera o inmormantare a unui copil de cea a unui adult

In primul rand, diferenta este intre statutul pe care copilul il are inaintea bisericii si anume daca a fost sau nu botezat in timpul vietii. Pentru cei din a doua categorie slujba este una restransa, de altfel nu exista serviciu religios ca in orice alt caz. De regula preotii scurteaza slujba aferenta tainei sfantului botez pentru cei care sunt in agonie, evitand astfel sa ramana nebotezati. De asemenea, acestia nu va fi pomeniti, nu vor avea parte nici pe termen lung de servicii religioase specifice.

In al doilea rand, la o inmormantare a unui adult pot avea loc cu mult mai multe ritualuri, traditii, poate chiar si prezenta muzicii face o diferenta. In cazul celor mici si sicriele sunt diferite si nu doar din ratiuni practice, legate de marime.

! La categoria sicrie copii detinem o linie speciala, sicrie de mici dimensiuni, albe, elegante, dotate cu manere aurii laterale. Vezi aici. Pot fi de 80 cm pana la 2 m, complet echipate si dotate cu accesorii. !

Totusi, aparte de aceste aspecte, de diferenta in ceea ce priveste tipul de slujba – intrucat pentru copiii de pana la 7 ani slujbele si randuiala crestina sunt diferite – o inmormantare de copil sau adult este negresit un eveniment dureros, ce urmeaza acelasi curs si sir al intamplarilor.

Coroana pentru inmormantarea unui copil

Sunt preferate cele in culori deschise si in tonuri diferentiate pentru baiat sau fata, daca sunt preferate cele colorate. O alegere potrivita in orice caz, indiferent de varsta totodata, este cea a coroanelor de flori albe. Sunt simbolul puritatii, ori copiii sunt considerati ingeri pe pamant pana la varsta de 7 ani.

Recomandam: trandafiri sau crini in mod special. Coroana poate fi mai mica, de tip coronita rotunda sau in forma de inima, de cruce de ce nu. La fel de bine puteti alege si varianta clasica.

! Optiuni de coroane si jerbe aici. !

Categorii: Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *