Anul acesta aduce ceva schimbari si in ceea ce priveste inmormantarile, insa mai exact in ceea ce priveste cuantumul ajutorului de inmormantare. In 2021 suma aceasta este una mai mare, cu o diferenta fata de anul trecut. Ca si pana acum, echipa noastra va ajuta sa obtineti aceasta decontare sau chiar sa achitati serviciile funerare pe baza acestui tip de ajutor. Iata cum.

Cat este ajutorul de inmormantare in 2021

Statul deconteaza suma de 5429 de lei, cu 266 de lei mai mult fata de anul trecut, catre cei care solicita in numele unei rude decedate, aceasta din urma avand statut de pensionar sau in orice caz fiind persoana asigurata. In cazul celor care nu au fost asigurati, suma decontata este de 2715 lei, cu 133 de lei mai mult fata de anul precedent.

Un asigurat sau un pensionar poate cere decontarea ajutorului de inmormantare pentru un membru de familie al acestuia.

Cum pot obtine acest ajutor

Pentru decontarea acestui ajutor familia solicitanta, persoana in cauza cu grad de rudenie fata de decedat, trebuie sa intocmeasca dosar cu acte, ce va fi depus la Casa de Pensii, la sediul local al acestuia, locatia de care apartinea defunctul conform domiciliului acestuia.

Ca si pana acum, la Rarox puteti solicita ajutor in ceea ce priveste aceasta birocratie. De asemenea, va punem la dispozitie in continuare si pachete de servicii funerare ce pot fi achitate pe baza de talon de pensie. Sunt astfel mai avantajoase aceste alegeri, daca nu dispuneti de bani cash atunci cand trebuie sa va organizati cu privegherea.

Pregatirea defunctului nu poate fi intarziata. Detalii aici.

Ce pot plati cu acesti bani

Exista atat de multe preferinte incat e greu de estimat cat poate costa o inmormantare. Cert este ca acest cuantum al ajutorului de inmormantare va poate ajuta sa demarati si primele pregatiri cu privire la organizarea evenimentului funerar.

Pentru decontare, legea spune ca trebuie sa faceti mai intai dovada unor cheltuieli pe care le-ati avut in acest sens. Asadar, dupa achizitia primelor articole funerare, de genul sicriu si cruce spre exemplu, pe baza facturii veti putea cere decontarea. Dureaza in medie 3 zile lucratoare de la primirea dosarului, motiv pentru care unii nu pot astepta si  nu se bazeaza neaparat pe acesti bani pentru inmormantare.

Pachetele funerare achitate pe baza talonului de pensie va ofera 4 variante de servicii si accesorii funerare, ceea ce va scurteaza din timpul alocat cu bugetul si organizarea evenimentului funerar. Va asteptam in cadrul paginii noastre https://funerarenonstop-bucuresti.ro/ pentru detalii si consiliere.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *