Agentii nostri sunt mereu intrebati cum este mai bine sa fie alese serviciile funerare, pe baza experientelor lor in alte cazuri. Exista in cultura noastra o asa zisa teama in subconstient de a nu face tot ce trebuie pentru un defunct. Ori a incalca o lege nescrisa a unei comunitati este echivalentul cu a nu respecta ceea ce a fost defunctul.

Din seria ce curiozitati au unii sau ce dileme, discutam in randurile ce urmeaza despre cateva aspecte legate de inmormantari si obiceiuri.

Cat timp se tine doliu

Dcaa vorbim despre panza neagra ce este pusa adesea la usa casei sau despre efectiv hainele cernite purtate, vorbim despre doliu minim 3 zile, deci pana la inmormantare. In sens larg purtam doliu 40 de zile cat timp se pare ca sufletul nu este inca ridicat la ceruri. Maximum pana la un an, crestineste fiind vorba de a respecta o perioada pana cand ne putem bucura din nou de placerile vietii, de petrecere si dans.

Interdictii in perioada de doliu

Barbatii  nu se vor barbieri, cel putin pe perioada celor 40 de zile. Nu aveti voie sa participati la evenimente cu dans si muzica, nu aveti voie sa va uitati la televizor cel putin 3 zile cat timp tine privegherea, nu aveti voie sa consumati alcool, sa petreceti sunt o forma sau alta. Este mai degraba timp oportun pentru a trai in liniste, maxima decenta. In sens simbolic este vorba de respect si de a tine un moment de tacere in numele celui plecat dintre noi.

Ce inseamna cand visezi un mort

Teama de a visa pe cel pe care l-au ingropat este una persistenta in randul celor care cred in semnele ce vin din viata de dincolo. A visa un mort este, in traditia crestina, semn ca se schimba vremea. Insa cand la propriu visati o persoana decedata si tocmai ce recent ati avut parte de o inmormantare se spune ca mortul cere ceva, pomana sau va arata drumul sau in viata de dincolo.

Visat in gradina, in verdeata, visat in varianta sa tanara este semn bun, ca sufletul sau este intr-un  loc in care se odihneste si nu patimeste din cauza pacatelor lumesti.

Unde se arunca doliul din piept

Irelevant. Unii aleg sa ceara de la firma de servicii funerare o panza neagra, doliul folosit. Dupa maximum un an, daca nu chiar dupa 40 de zile, acesta poate fi dat jos. Unii spun ca ar fi bine ca acesta sa fie ingropat, insa nimic nu spune ca este ceva gresit in a-l pastra sau a-l arunca pur si simplu.

Va asteptam in cadrul paginii noastre → funerarenonstop-bucuresti.ro si cu alte informatii de interes.

 

Categorii: Informatii utile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *