Se spune despre sicriu ca este casa mortului, in sensul in care aici i se va odihni trupul, pe veci. Acest element indispensabil a devenit de-a lungul anilor dorit a fi tot mai pretentios. Nu suntem la nivelul industriei externe, unde exista inclusiv servicii personalizate, unde se pot comanda sicrie dupa preferinte anume. Totusi atunci cand este ales, acesta este automat corelat cu cat de bine i se potriveste defunctului.

Desigur ca nici de aceasta data nu putem spune ca superstitiile si traditiile nu exista. Dimpotriva, acestea sunt mai prezente ca oricand, mai ales ca sicriul joaca un rol atat de important.

Materialul sicriului

Conteaza si din punct de vedere al pretului, dar materialul este si cel care dicteaza calitatea si aspectul sicriului. In principiu multi nu tin cont in mod special de asta, dar aleg conform preferintelor, dintr-un catalog. Totusi cum justificati calitatea daca nu tinand cont de tipul de material? Tipurile de lemn din care se poate realiza un sicriu se refera la stejar, plop, fag sau brad.

Variantele mai accesibile sunt din esenta moale precum lemnul de brad. Depinde desigur si de finisaje, cele care se pot distinge cu ochiul liber. Veti sti ca un sicriu este de calitate si tinand cont de greutatea acestuia.

Culoarea

Nu se poate spune ca exista o asa mare diversitate de culori la capitolul sicrie, insa puteti alege totusi intre tonuri de maro, mahon, degradeuri, alb de asemenea si nuantele de maro deschis, cires. Cele albe sunt de obicei pentru tineri sau copii.

In gama noastra veti gasi inclusiv variante de sicrie negre, lucioase.

Design

In general sicriele accesibile sunt simple si nu au particularitati de design. Pentru optiuni tot mai sofisticate sunt preferate acele sicrie cu detalii, cu ornamente. Daca nu este vorba de cele cu un crucifix pe capac, atunci poate fi vorba de cele cu o sculptura aparte, cu insemnatate religioasa de ce nu – decorate cu trandafiri, cu Cina cea de Taina, cu frunze etc.

Dimensiuni

Unele situatii sunt speciale si implica nevoi pe masura. Daca pasiti intr-o agentie Rarox desigur ca veti fi si consiliati. Detaliile despre dimensiuni sunt usor de trecut cu vederea, insa importante la momentul inhumarii. Ar trebui cunoscuta inaltimea defunctului si/sau apreciata greutatea. In cazuri aparte, la copii, la oseminte sau in cazul unor persoane obeze exista dimensiuni standard, o linie de sicrie aparte – gama Special asa cum o avem in cadrul paginii noastre.

Impactul emotional pe care il are acest moment ar putea umbri alegerea unui sicriu in varianta practica si necesara. Spre exemplu trebuie tinut cont si de accesoriile funerare si ce anume este inclus in pretul sicriului ales.

  • Holsuruburile permit inchiderea corecta si securizarea sicriului inainte de coborarea lui in groapa. Nu sunt obligatorii insa de preferat, intrucat traditional vorbind sunt batute cuie in sicriu.
  • Unele modele de sicrie permit adaugarea, prin infiletare, a unor manere, 4 sau chiar 6. Acestea dau un aspect elegant si in plus sunt practice pentru manipularea sicriului. Nu sunt obligatorii.
  • Lenjeria din sicriu este de asemenea un element mai degraba practic la care nimeni nu renunta din principiul ca acesta este somnul cel de veci, asadar este nevoie de un loc ca atare, cu perna inclusa.
  • Un sicriu complet include si orarul, cat si panza alba ce acopera defunctul.

Stim, din experienta agentiei, ca alegerea sicriului este un moment greu. Va oferim posibilitatea de a gasi rapid solutia convenabila, cu ofertele noastre ce includ sicriu si cruce la pachet sau acestea sa faca parte dintr-un pachet de servicii mai complex. In unele cazuri puteti achita serviciile pe baza de talon de pensie, daca este cazul. Detalii in cadrul paginii noastre.

Categorii: Fără categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *