Sunt situatii in care capacul frigorific este necesar sau cel putin ar putea ajuta ca familia indoliata sa poata vedea defunctul si sa poata urma regulile nescrise, traditionale despre priveghere.

Vorbim in randurile ce urmeaza despre ce presupune si cand este nevoie sa inchiriati un capac frigorific mortuar.

In principal, capacele frigorifice sunt dispozitive considerate necesare mai ales in perioadele calduroase din an, cand temperaturile fiind mai mari, pot afecta, astfel ca procesul firesc de degradare fizica devine accelerat. Mai ales in cazul celor care au decedat din cauza unor boli severe, incurabile, care au urmat foarte mult timp tratamente medicamentoase si corpul este plin de substante, cei care au decedat cu mult timp in urma si din cauza unor proceduri s-a intarziat destul de mult inhumarea – spre exemplu, cazuri de natura penala sau pentru cei repatriati – capacul frigorific este o necesitate. Acesta se poate inchiria per zi, cu o taxa impusa de firma de prestari servicii funerare sau, dupa caz, poate fi parte din oferta firmei, la un pachet de servicii predefinit de prestator.

Ce rol are un capac frigorific

  • Ajuta la conservarea persoanei decedate. Actioneaza ca un racitor si mentine o temperatura setata, de regula la -26 grade. Cat timp este folosit, defunctul va fi intact.
  • Este sigur pentru toata lumea. Pentru ca mentine defunctul in stare de conservare si este pana la urma un capac cu geam, nu va permite ca vaporii de substante toxice emanate de defunct sa fie imprastiati in incapere, ca urmare a imbalsamarii si nu numai, reactii chimice ce au loc ca urmare a procesului de descompunere. Este asadar o bariera contra mirosurilor, microbilor de asemenea si nu permite contact direct cu trupul neinsufletit.

Cat timp poate fi folosit

Este de preferat sa fie utilizat imediat dupa deschiderea sicriului sau cand trupul neinsufletit este depus la capela. Poate mentine trupul in stare de conservare si pana la o luna de zile. Se va inchiria per zi si tipul exact de capac tine cont de tipul de sicriu, existand de regula doua variante, dintre care una standard pentru sicrie obisnuite si unul mai elegant si sofisticat, pentru sicriele din gama de lux.

Va recomandam sa optati pentru acest gen de dispozitiv mai ales in perioada verii si pentru cazurile in care familia nu poate participa in scurt timp la inmormantare.

Consultati si parerea specialistilor nostri despre o astfel de nevoie. In acest sens, va asteptam in cadrul paginii noastre, la sectiunea servicii pentru a descoperi oferta si a cere parerea consilierilor nostri.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *