In credinta ortodoxa se crede ca, atunci cand o persoana se stinge din viata, are de trecut anumite vami pentru a putea ajunge sa isi odihneasca sufletul in Rai. Din acest considerent, romanii respecta fel si fel de ritualuri prin intermediul parastaselor si al pomenilor.

Aceste ritualuri sunt tinute atat in mediul rural cat si in cel urban din stravechi timpuri. Nimeni nu stie insa cu siguranta ce se poate intampla in cazul in care nu sunt respectate, cert este ca romanii cred cu tarie in acestea si nu se abat de la ele.

Iata de ce aveti nevoie in cadrul parastaselor si al pomenilor, precum si in ziua inmormantarii

Fiecare dintre aceste ritualuri o importanta aparte o au colacii. In ziua inmormantarii sunt necesari asa zisi colaci ai mortului, cap, prescura si arhanghel. In cadrul parastaselor nu trebuie sa lipseasca vinul, coliva, prescura, colacul, lumanarile si coliva. Cat despre pomeni, acestea trebuie sa fie completate de vin, coliva, untdelemn, prescura, 9 lumanari si 9 capete.

Pe langa acestea, de o mare importanta este si prezenta colivei. Aceasta este, de fapt, o ofranda adusa pentru sufletele celor trecuti in nefiinta, reprezentand chiar trupul acestora, dar si credinta poporului roman in Inviere, in Viata de Apoi.

Dupa ce acestia sunt sfintiti de catre preoti, sunt impartiti celor prezenti.

Prescura joaca un rol foarte important, impreuna cu vinul si cu apa, fiind o paine liturgica din care este pregatita Sfanta Impartasanie si Sfanta Anafura.

Cele 9 capete, supranumite colacii mortului, sunt oferiti preotului si celorlalti care au avut o anumita functie la inmormantare, parastase sau pomeni. Pot avea diverse forme sau dimensiuni. Se pot realiza in forma de litera S, in forma de cifra 8, pot fi rotunzi, in forma de cruce, de pasare si lista poate continua in acest sens.

Arhanghelul este un colac ce este prezent in cadrul inmormantarilor si contine svastica – acesta este un simbol lasat de daci din stravechi timpuri, ce reprezinta paznicul cheilor si al vamilor pe care cel trecut in nefiinta trebuie sa le treaca.

Sprijinim ritualurile si obiceiurile ortodoxe in cadrul serviciilor pe care vi le oferim

Dupa cum prea bine stiti, noi va punem la dispozitie pachete funerare complete, in cadrul carora aveti incluse anumite servicii si produse funerare utile la inmormantari, parastase si pomeni.

In cazul in care doriti sa colaborati cu noi, va putem asigura toate accesoriile necesare in cadrul evenimentelor mentionate mai sus. Nu va mai fi nevoie sa cautati o brutarie care sa va ofere produse de calitate, sa efectuati comenzi si apoi sa mergeti sa le ridicati. Noi, cei din echipa Rarox, vom face toate aceste demersuri in locul vostru.

Ne concentram atentia si eforturile pentru a multumi fiecare client in parte, respectand ritualurile si obiceiurile specifice fiecarei religii in parte. Pe acest considerent, va oferim servicii funerare si produse de calitate, va scapam de grijile aferente acestor demersuri, pentru ca voua sa nu va ramana decat sa aveti timp suficient pentru a fi alaturi de cel trecut in nefiinta in ultimele sale clipe petrecute pe pamant.

Nu ezitati sa ne contactati prin intermediul site-ului oficial https://funerarenonstop-bucuresti.ro/ sau printr-un apel telefonic.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *