Parte din organizarea zilei de inmormantare este si subiectul transportului funerar. Trebuie spus ca defunctul nu poate fi transportat oricum, ci numai in masini special amenajate in acest sens. Exista si prevederi legale ce vizeaza acest subiect. Iata poate si un alt mod de a departaja serviciile fiecarei agentii de pompe funerare – nevoia de transport.

Rarox detine la ora actuala limuzine funerare. Detinem de asemenea si masina cu care putem prelua trupul neinsufletit, transportat corespunzator pentru a fi pregatit si imbalsamat. Si de aceasta data legea in vigoare prevede conditii optime de pastrare. Pentru cei care insotesc cortegiul funerar putem pune la dispozitie masini cu soferi profesionisti. Drumul catre biserica, cimitir de asemenea nu trebuie sa fie o corvoada.

Masinile noastre va asigura intimitatea necesara. Au folie aplicata, astfel ca nu trebuie sa va deranjeze privirile curioase sau soarele arzator.

Ultimul drum si simbolistica acestuia

In cadrul ceremoniei de inmormantare sunt anumite momente cheie. Sicriul este scos din capela sau din biserica unde s-a desfasurat slujba de inmormantare, purtat pe umeri de catre 6 sau chiar 8 persoane. Traditia impune ca aceste persoane sa fie barbati, rude ale persoanei trecute in nefiinta, dar nu de gradul intai. In realitate insa, pentru ca este o povara grea sufleteste vorbind, manipularea sicriului poate fi lasata in seama celor angajati in acest sens.

Urmeaza acest asa zis ultim drum, pentru ca in realitate acesta chiar este ultimul drum al celui care pleaca spre ceruri. Se spune ca nu este crestineste a intoarce mortul din drum, asadar multi iau acest lucru ca pe o responsabilitate majora: drumul spre cimitir poate fi oricand de lung, e musai sa includa si opriri la casa raposatului sau la un loc drag acestuia, pe unde a trait. Urmeaza calea spre cimitir, un drum fara intoarcere.

In tot acest timp, sicriul este depus in masina mortuara, in cazul nostru in limuzine elegante. Este demn ca plecarea din aceasta lume, iesirea din aceasta scena a vietii sa fie un moment elegant.

Traditii legate de ultimul drum

In  unele zone ale tarii se mai pastreaza traditia ce se leaga de motivele florale. Acestea sunt viata insasi cu tot ce este frumos despre ea. Asadar coroanele funerare, adesea aduse ca un ultim omagiu pentru cel plecat, sunt pozitionate langa sicriu, de-a dreapta si stanga acestuia.

Se considera astfel ca drumul acestuia este unul presarat cu flori, in simbolistica fiind vorba despre plecarea sa la ceruri ca motiv de bucurie, reprezentand viata din alta dimensiune, viata de apoi. *

De asemenea, pentru unii este important ca acest ultim drum sa fie acompaniat de muzica, ceea ce semnifica jalea, durerea profunda a unui astfel de moment.

Ca parte din ritualul crestin, cortegiul funerar va fi compus, in aceasta ordine, de: cel care tine fotografia defunctului, cel care ii tine crucea si cei cu steagurile bisericesti, limuzina sau masina mortuara, urmata indeaproape de preoti, familie, ulterior de oamenii care participa la inmormantare. Se spune ca cine merge inaintea sicriului, afara de cei mentionati, va lua locul defunctului.

 

* sunt exceptii cand masina funerara dispune de suport special pentru a suporta greutatea coroanelor. Va recomandam sa optati pentru ca aceste coroane sa fie asezate langa sicriu, in limuzina.

Mentiuni

Realizam transport funerar intern si international. In cazul repatrierilor va putem ajuta si cu formalitatile.

Masinile si limuzinele noastre funerare sunt dotare corespunzator, conform legilor in vigoare. Sicriul odata depus inauntru va fi stabil.

Echipa noastra include si soferi profesionisti pentru a realiza transporturile funerare.

Detalii, galerie foto de asemenea regasiti si in cadrul paginii noastre https://funerarenonstop-bucuresti.ro/.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *