In principiu, un eveniment de acest gen nu tine cont de timp, ora, locatie, nici de varsta. Cand se impune organizarea unui eveniment, serviciile noastre funerare va pot ajuta. Va punem la dispozitie o echipa completa, servicii variate, astfel ca ne puteti solicita inca din primele minute de dupa deces. Putem inclusiv sa va comandam coliva si colacii.

Conteaza insa extrem de mult perioada din an cand are loc un astfel de eveniment, in mod special pentru crestini ortodocsi, care opteaza pentru clasica inmormantare. In randurile ce urmeaza va prezentam influenta unei sarbatori majore in calendarul crestin ortodox si anume Pastele.

Cum difera inmormantarile din perioada pre pascala de celelalte din timpul anului

Tot ce tine de meniul de dupa inmormantare, ce se serveste la priveghere va fi de post. Spre exemplu, ca parte din slujba de inmormantare are loc si celebra vesnica pomenire. Vor fi necesari colaci, o coliva si o sticla de vin. Acestea sunt de obicei standard, dar meniul de parastas este la libera alegere. Acesta trebuie sa excluda mancarea de dulce.

Daca un astfel de eveniment are loc in perioada premergatoare sarbatorii pascale si anume in Saptamana Mare sau Luminata, dupa cum traditional se spune, atunci slujba de inmormantare include o randuiala speciala.

Spre exemplu in slujba de inmormantare va fi inclus si canonul pascal. Este vorba despre a-L lauda pe Hristos in biruinta lui asupra mortii. Ca elemente distinctive sunt si rugaciunile sau citirea Apostolul zilei, printre altele.

Conform credintelor populare, cei care trec la cele sfinte in aceasta perioada, merg direct in Rai.

Cerinte speciale din randul serviciilor funerare pentru inmormantarea din perioada de post pascala

Exista mai degraba preferinte personale, ce tin de convingerile si de traditiile locului. Multe dintre practice nu sunt neaparat in legatura cu ceea ce dogmele crestine impun. Asadar, fiind perioada de post, unii exclud varianta ca un cortegiu funerar sa fie insotit de o fanfara spre exemplu. In unele zone din tara se obisnuieste ca aceasta sa fie prezenta mai ales la cei care au trecut in nefiinta mai repede de 40 de ani.

Nu are relevanta modul in care este imbracat defunctul sau ce culoare are sicriul, crucea de asemenea. Doar in Saptamana Mare preotii poarta vesminte negre, dar in general la inmormantari acestia afiseaza vesminte deschise la culoare, aurii. Acest lucru nu influenteaza insa alegerile pe care familia ar trebui sa le faca cu privire la vestimentatia defunctului.

Mentiuni

Asa cum veti gasi in pachetele noastre funerare in functie de buget si de dorinta fiecaruia, putem asigura servicii complete care sa includa tot ce este necesar – chiar si doliu sau alte accesorii funerare. Prosoapele inmanate preotilor asa cum traditional se obisnuieste la slujba de inmormantare, nu trebuie sa fie neaparat albe.

Amanarea zilei de inmormantare, daca aceasta ar urma sa fie in sambata sau duminica pastilor, nu este o problema. Ziua a treia de priveghere ce coincide adesea cu ziua inmormantarii nu este insa o regula stricta.

Sarbatoarea pascala nu schimba ritualul de inmormantare si de organizare a privegherii. Acestea sunt aspecte impuse si de legea funerara – nevoia de imbalsamare spre exemplu.

Coroanele de flori pot fi comandate in orice culoare prefera fiecare, fara sa fie o relevanta intre sarbatoarea pascala si coincidenta intamplarii ca inmormantarea sa fie in aceasta perioada.

Specialistii Rarox pot pune la dispozitie servicii funerare variate, de la cele clasice la cele de lux, potrivite pentru toate bugetele. Indiferent de perioada din an, de ora din zi, Rarox raspunde prompt. Detalii regasiti in cadrul paginii noastre.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *