Conform legii nr. 6/2020, lege ce a intrat deja in vigoare si este aplicata, ajutorul de inmormantare a fost majorat. Cuantumul acestuia este mai mare fata de anul trecut. Pentru ca pachetele noastre funerare pot fi achitate si pe baza de talon de pensie, in cazul celor care aveau statut de pensionar, va punem la dispozitie informatii legate de noile majorari ale ajutorului de inmormantare.

Cat este ajutorul de inmormantare in 2020

5.429 de lei, fata de 5.163 cum a fost anul trecut. Aceasta suma poate fi decontata de rude, in numele unui asigurat sau pensionar.

2.715 de lei, fata de 2.582 anul trecut. Aceasta suma este decontata pentru membri de familie ai asiguratului sau pensionarului.

Cum puteti intra in posesia acestei sume decontate

Ajutorul de inmormantare se acorda membrilor de familie, cu dovada gradului de rudenie, numai dupa ce se justifica si faptul ca ati cheltuit deja o suma de bani pentru evenimentul funerar. De aceea, este absolut necesar sa solicitati bon fiscal si factura, mai ales pentru achizitii precum sicriu, cruce si alte accesorii funerare. Aceste acte va vor fi solicitate la Casa de Pensii, agentia de care apartineti sau apartinea defunctul, conform domiciliului de pe buletin.

Conform legii, ajutorul de inmormantare este acordat in maximum 3 zile de la solicitare, 3 zile lucratoare. Actele depuse la Casa de Pensii sunt destul de multe: cerere tip, completata direct la sediul lor, acte de stare civila, de identitate, certificat de deces, printre altele. Asadar trebuie sa va ocupati in prealabil si de obtinerea certificatului de deces, pentru a solicita ajutorul de la stat.

Nota! Aceasta suma de bani nu este rambursabila. Banii sunt platiti in mod direct solicitantului, in numerar.

Ce rol are talonul de pensie

Pentru o familie indoliata, talonul de pensie al defunctului poate fi varianta mai simpla prin care poate achita primele servicii funerare. La Rarox, pachetele funerare pot fi achitate si pe baza de talon de pensie. Va ajutam astfel sa depasiti aceasta prima etapa in care partea financiara ar putea fi o povara. Unele dintre acestea vor avea costuri extra 0, adica serviciile incluse sunt gandite astfel incat sa acopere integral suma de bani pe care o puteti deconta de la stat, cei 5.429 de lei. Va punem la dispozitie 4 astfel de optiuni.

Avantaje!

  • Pe baza talonului avem garantia decontarii banilor ce reprezinta ajutor de deces, acordat de stat.
  • Nu mai asteptati cele 3 zile pana cand intrati in posesia banilor necesari.
  • Nu intarziati cu organizarea.
  • Nu imprumutati bani pentru ceea ce este urgent de achizitionat, sicriu si cruce mai intai de toate.

De mentionat ca talonul de pensie trebuie sa fie cel ultim, de la ultima pensie incasata. Daca sunt sume de bani pe care defunctul nu le-a incasat, acestea pot fi solicitate de asemenea de la Casa de Pensii. Aceasta cerere poate fi inaintata post mortem, de catre membri de familie. Acelasi lucru se aplica si in cazul in care persoana a decedat pana la incasarea pensiei lunare.

Servicii optionale sau gratuite

Pachetele de servicii funerare au fost gandite pentru a avantaja un public mai larg. Astfel, va punem la dispozitie varietate de optiuni, din care unele servicii funerare sunt incluse sau nu, optionale sau gratuite. Cu exceptia cazurilor in care plata se va realiza pe baza talonului de pensie, putem personaliza serviciile, incluzand in pachetele dorite si alte tipuri de servicii prestate din lista celor cu care ne adresam publicului.

Pachetele de servicii cu preluarea defunctului de la spital sunt de asemenea variate. Va reaminim ca ne puteti solicita si in astfel de cazuri, cu preluare de la Spitalul Pantelimon, Malaxa, Floreasca si nu numai. Detalii in cadrul paginii noastre https://funerarenonstop-bucuresti.ro/ sau contactati un agent Rarox pentru a solicita toate informatiile dorite.

Categorii: Informatii utile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *